Pre kuvanja, proveriti jaja, ukloniti ona koja na sebi imaju pukotine a preostale pažljivo oprati od nečistoća. U šerpu staviti papir za pečenje pa na njega "ušuškavati" jaja tako da se ne dodiruju. Papir će sprečiti da se jaja polupaju tokom kuvanja. Kuvati da jaja provre a zatim smanjiti na srednju jačinu i kuvati 15-ak minuta. Vruća jaja kašiko izvaditi na čistu krpu da se osuše i prohlade. Kada se jaja prohlade, papirnu lepljivu traku izlepiti po jajima.
Carmin Retro boje izvaditi iz kutije, makazama odvojiti kesice i staviti ih u činiju sa vrućom vodom da boje postanu tečne. Istisnite boju na tanjirić pa ćetkicom bojite još uvek vruća jaja tako da svaki deo formiran lepljivom trakom bude različite boje. Odlažite jaja na papirni ubrus da se osuše. Lepljivu traku uklonite kada se jaja ohlade i kada boja bude potpuno suva. Po želji, tankim markerom možete podebljati ivice.
Napomena: boje će se nakon nekoliko minuta ponovo pretvoriti u gel u dodiru sa hladnom tacnom na koju ćete ih istisnuti, ali ako su jaja vruća lako ćete razmazati boju četkicom, tako da budite bez brige.
Slični recepti
Saveti i trikovi