Pre kuvanja jaja proverite pa ukoliko ima onih sa pukotinama, njih uklonite a ostale operite od nečistoća i skuvajte na srednjoj jačini pazeći da ne popucaju. U šerpu možete staviti papir za pečenje i na njega naređati jaja, kako biste ublažili sudaranje jaja tokom kuvanja.
Skuvana jaja izvadite na ubrus i ostavite da se prohlade. Dok su jaja još vruća, boje izvadite iz kutije i odvojite makazama vrećice. Stavite ih u posudu sa vrućom vodom da postanu tečne. Izručite po malo boje na tacnu pa četkicom koju ste prethodno blago umočili u toplu vodu nanosite šare po suvim ali vrućim jajima. Kombinujte različite poteze četkicom kao i različit intezitet boje. Kada su se jaja ohladila i kada se boja osušila, tu i tamo markerom dodajte crtice, tačkice, kružiće ili druge šare po vašem izboru.
Slični recepti
Saveti i trikovi
Saveti i trikovi
Saveti i trikovi