Flag

Liker od jaja torta sa šljivama

1 Torta
Teško
60
Torta u trendu sa šljivama i likerom od jaja.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 24 cm i Ø 26 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
alu-folija
Sve u jednom testo
75 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
75 gDr. Oetker Gustin
150 gšećera u prahu
10 gkakao praha
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
150 mljestivog ulja
150 mllikera od jaja
3 komadajaja
Hrskava kora
40 gmaslaca
30 gšećera
25 gbadema seckanog na listiće
100 gDr. Oetker Vitalis krispi pahuljica badem
Dodatno
50 gDr. Oetker Vitalis krispi pahuljica badem
500 gšljive
Fil
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake
400 mlmleka
3 kašika/ešećera
Liker od jaja pavlaka
600 gslatke pavlake za kuvanje
3 kesiceDr. Oetker Kremfixa
40 gšećera
60 mllikera od jaja
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Pripremite

Prvo zagrejte rernu. Podmažite dna oba kalupa i obložite ih papirom za pečenje. Manji kalup stavite na veliko parče alu-folije i dobro pritisnite foliju uz kalup, kako hrskava smesa ne bi mogla da iscuri.

2

„Sve u jednom" testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom, šećerom u prahu i kakaom i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, potom 2 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u veći kalup, poravnajte i odmah pecite na rešetki od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir sa kojim se pekla, pa koru presecite jednom vodoravno.

3

Hrskava kora

U šerpi zagrejte maslac, med i šećer. Dodajte badem i Vitalis, mešajući propržite da malo potamni. Sipajte smesu u manji kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki od rerne.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite koru da se ohladi u kalupu, koji ćete staviti na rešetku.Šljive operite, ocedite, odstranite koštice i isecite ih na kriške (ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje). Polovinu voća rasporedite po donjoj biskvitnoj kori.

4

Puding fil

Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali samo sa 400 ml mleka, malo ostavite da se prohladi pa premažite preko šljiva. Pokrijte hrskavom korom i dobro pritisnite.

5

Liker od jaja pavlaka

Umutite pavlaku sa Kremfixom i šećerom. Dodajte liker od jaja. Sipajte 3 kašike u špric za ukrašavanje. Premažite 1/3 krema preko hrskave kore, obložite preostalim šljivama, pokrijte gornjim biskvitom. Premažite tortu preostalim kremom.


Ukrasite tufnama krema, šljivama i Vitalisom. Stavite tortu da odstoji u frižideru 4 sata.