Flag

Irvas cheesecake

12 komada
Jednostavno
60
Ovu poslasticu možete pripremiti lako i bez pečenja!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto kore od pomorandže, možete dodati začin za medenjake kako biste cheesecake-u dali drugačiji ukus.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za koru
130 gputera/maslaca
150 gputer keksa
60 gslanih pereca
Za krem
150 gcrne čokolade
1 komadpomorandže/i
500 gkrem sira (60% masnoće)
500 gkvark sira sa smanjenim procentom masnoće (10% masnoće)
150 gšećera u prahu
30 gDr. Oetker Želatin beli mleveni
1 kašičicaDr. Oetker Kakao
Za dekoraciju
slane perece
crvene bombonice
oči od fondana
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Otopite puter u manjoj posudi na srednjoj temperaturi. Usitnite keks i perece u blenderu i pomešajte sa puterom.

2

Obložite kalup papirom za pečenje. Dobro pritisnite smesu za koru. Ostavite u frižideru da se ohladi oko 15 minuta.

3

Usitnite čokoladu i otopite na pari. Opertite pomorandžu u toploj vodi, osušite i sitno narendajte koru od pomorandže. U činiju stavite krem sir, kvark sir i šećer u prahu i umutite mikserom. Odmah dodajte rendanu koru pomorandže, želatin i kakao prah. Dodajte krem u otopljenu čokoladu i kratko kuvajte na pari, uz neprekidno mešanje dok masa ne postane glatka. Ravnomerno rasporediti krem preko kore od keksa i ostaviti da se hladi najmanje 3 sata.

4

Malo pre serviranja, uklonite obruč sa kalupa i isecite tortu na 12 parčića. Zatim prepolovite slane perece i stavite dve polovine na vrh svakog parčeta kao rogove za svakog od 12 irvasa, dodajući bombonice za nos i oči od fondana, a zatim odmah poslužite.

  • Umesto kore od pomorandže, možete dodati začin za medenjake kako biste cheesecake-u dali drugačiji ukus.