Flag

Dezert mix

8 Porcija/e
Jednostavno
20
Uz Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače, poslastičarska mašta može svašta! Uživajte u laganoj pripremi deserta u čaši.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Desert ukrasiti Dr. Oetker Čoko komadićima ili Dr. Oetker Dekorima.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Keks smeša
200 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 gmaslaca
75 mlsoka od pomorandže (gazirani)
Fil
1 pakovanjeDr. Oetker Krempita fila
800 mlmleka hladnog
Šlag
100 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
200 mlhladnog mleka
Picture - Dr. Oetker Krempita fila
1

Priprema smeše od keksa

Penasto umutiti mikserom 100 g maslaca (sobne temperature). Dodati 200 g Dr. Oetker Mlevenog keksa, i 75 ml gaziranog soka od pomorandže i kratko umutiti mikserom. Dobijenu smešu razvaljati oklagijom preko papira za pečenje  i staviti u frižider.

2

Priprema fila

Prema uputstvu sa pakovanja pripremiti sadržaj kesice Dr. Oetker Fila za Krempitu sa 800 ml mleka.

3

Priprema šlaga

Prema uputstvu sa pakovanja umutiti 100 g Dr. Oetker Šlag krema sa ukusom slatke pavlake sa 200 ml hladnog mleka.

4

Formiranje porcije

U adekvatnu posudu ili čašu za serviranje pomoću šprica ili kese za šlag naneti sloj fila za Krempitu, zatim rukom izmrviti pripremljenu keks smešu i formirati sledeći sloj. Istim redosledom formirati nekoliko slojeva po želji i na kraju završiti Dr. Oetker Šlag kremom. 

  • Desert ukrasiti Dr. Oetker Čoko komadićima ili Dr. Oetker Dekorima.