Flag

Biskvitni puž u mućenom testu

1 kolač
Srednje teško
40
Kolač sa iznenađenjem - biskvitni puž.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Bez glazure kolač možete bez problema da zamrznete. Kolač možete da pripremite i 2 dana ranije.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija i uski četvrtasti kalup (25 x 11 cm)
malo masnoće
ram za kolače (27 x 25 cm)
papir za pečenje
Biskvitno testo
10 gmaslaca
2 komadajaja
1 komadžumance
40 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
60 gpšeničnog brašna
Mućeno testo
175 gmekog margarina ili maslaca
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
rendana kora limuna (1 limun)
3 komadajaja
1 komadbelance
200 gpšeničnog brašna
3 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
25 gDr. Oetker Gustin
20 gkakao praha (neslađenog)
2 - 3 kašika/emleka
Premazivanje
2 - 3 kašika/emarmelade crvene ili džema
Glazura
250 gšećera u prahu
7 kašika/esoka od limuna
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Priprema

Za biskvitno testo otopite maslac u maloj šerpi i ostavite da se ohladi. Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju od rerne i obložite papirom za pečenje, potom odozgo stavite ram za kolače (27 x 25 cm).

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja i žumance, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju kratko muteći dodajte maslac. Sipajte testo u okvir i poravnajte. Pecite na rešetki na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite okvir i biskvitnu ploču istresite na šećerom posuti papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi sa sve papirom sa kojim se pekla. Marmeladu provucite kroz cediljku ili sito, sada skinite papir sa biskvitne ploče, pa premažite biskvit i uvijte ga u rolat počevši od kraće strane.

3

Sada podmažite uski četvrtasti kalup (25 x 11 cm) i obložite ga papirom za pečenje (papir treba da strči oko 5 cm iznad kalupa). Smanjite temperaturu rerne.

4

Mućeno testo

Meki margarin ili maslac penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i rendanu koru limuna, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Jaja, i na kraju belance, dodajte na svakih ½ minuta po jedno, muteći neprestano najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu iz 2 puta, naizmenično sa mlekom, muteći najmanjom brzinom. Prvo sipajte 3 kašike testa u kalup i poravnajte. Po sredini stavite biskvitni rolat, rasporedite preostalo testo preko i oko njega i poravnajte. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Pritom nakon 10 minuta zasecite kolač po dužini oko 1 cm dubokooštrim nožem.


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja kolač uz pomoć papira za pečenje odvojite od kalupa i premestite na rešetku za kolače da se hladi.

5

Glazura

Prosejte šećer u prahu i pomešajte ga sa onoliko limunovog soka, koliko je potrebno da dobijete gusto tečnu glazuru. Time premažite kolač i ostavite da se glazura stegne.

  • Bez glazure kolač možete bez problema da zamrznete. Kolač možete da pripremite i 2 dana ranije.