Flag

Bela torta iz tri sloja

8 Porcija/e
Jednostavno
20
Lagana i kremasta torta od bele čokolade, bez pečenja!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
500 mlmleka
60 gputera/maslaca
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
150 gšećera
100 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 mlmleka
2 štanglebele čokolade
100 gkokosovog brašna
4 kašika/eDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pudinge od bele čokolade, šećer i vanilin šećer razmutite u 100 ml mleka. Ostatak mleka dovedite do ključanja, sklonite sa šporeta i u laganom mlazu dodajte razmućeni puding i kuvajte koji minut uz neprestano mešanje.

2

Puding sklonite sa šporeta i dodajte iseckani puter i mešajte sve zajedno dok se puter ne rastopi.

3

Dobijeni fil podelite u 3 činije.

4

U prvu činiju filu dodajte mleveni keks, sve dobro sjedinite i sipajte u kalup dimenzija 18 cm. Dok pripremate drugi sloj, kalup ostavite u frižideru da se ohladi.

5

U drugoj činiji fil pomešajte sa  kokosom i dobro sjedinite, pa stavite preko prvog reda sa keksom. Vratite tortu u frižider I započnite pripremu trećeg sloja.

6

4 kašike šlag krema umutite u 100 ml mleka, a zatim ga pomešajte sa filom iz treće činije. Istopite štanglu bele čokolade, pa je umešajte sa pripremljenim filom i nanesite preko drugog sloja sa kokosom.

7

Najbolje bi bilo da torta odstoji preko noći u frižideru, a neki minimum je nekih 4-5h sati. Ukrasite je nastruganom belom čokoladom, a možete dodati i  jestivo cveće kao dekoraciju.