Flag

Višnja-banana torta sa Batidom

1 Torta
Jednostavno
60
Čarobno kremasti ukus torte sa višnjom i bananom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
4 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
120 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 ravna kašičicakakao praha (neslađeni)
Fil
1 teglavišanja bez koštice (neto 350 g)
350 mlsoka od višanja (iz tegle, dopunjen vodom)
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 komadabanana/e
Nadev
8 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
250 gjogurta (3,2 %mm)
1 čašakisele pavlake
140 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 mllikera od kokosa Batida de Coco
1 komadbanana/e
200 gslatke pavlake za kuvanje
Dodatno
1 - 3 komadavišanja (nekoliko)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pripremite

Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od jednog minuta dodajte šećer i vanilin šećer, mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki u donjoj trećini rerne.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru jednom vodoravno. Položite donju koru na tacnu i uokvirite je prstenom za torte ili obručem kalupa.

3

Fil

Dobro ocedite višnje, pritom sačuvajte sok i eventualno dopunite vodom na 350 ml. Od praška za puding, bez šećera, samo sa 350 ml soka od višanja, skuvajte puding prema uputstvu sa ambalaže i dodajte višnje. Premažite smesu preko kore i stavite tortu da odstoji 30 minuta u frižideru. Banane oljuštite, prepolovite po dužini i stavite ih preko smese od višanja.

4

Nadev

Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Dobro sjedinite jogurt, pavlaku, šećer i vanilin šećer. Rastvorite želatin prema uputstvu sa Batidom de Coco. Prvo pomešajte 4 kašike krema pomoću metlice za sneg sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom smesom. Umutite slatku pavlaku. Kada smesa počne da se želira, sjedinite sa slatkom pavlakom. Sipajte polovinu smese preko banana u kalupu i poravnajte. Prekrijte drugom korom i blago pritisnite. Oljuštite i sitno iseckajte bananu i pomešajte sa preostalim nadevom. Sipajte sve preko druge kore i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 1 sat. Pre serviranja pažljivo odvojite prsten ili obruč kalupa i ukrasite tortu po želji oceđenim višnjama.