Flag

Uskršnja pogača

1 Porcija
Srednje teško
40
Uskrsnja pogača sa suvim grožđem
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Dizano testo
500 gglatkog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 prstohvatsoli
90 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
maloarome limuna
na vrh nožamlevenih muskatnih oraščića
na vrh nožamlevenog pimenta
na vrh nožamlevenog anisa
2 komadajaja
125 mlvina belog
125 mlmleka
100 gmaslaca rastopljenog
50 gsuvog grožđa
Za premazivanje
1 komadjaje razmućeno
Za posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Dizano testo

Za testo prospite brašno u posudi i dobro pomešajte s kvascem. Dodajte so, šećer, vanilin šećer, aromu, začine, jaja, belo vino, mleko i maslac te mikserom umesite testo. Kratko umesite suvo grožđe. Ostavite pokriveno na toplom mestu dok se testo ne udvostruči. Testo izlupajte i podelite na četiri komada. Od komada testa oblikujte kugle te ih složite jednu do druge u kalup za torte s namašćenim dnom. Ostavite pokriveno na toplom mestu oko 20 minuta, a potom premažite jajetom. Kalup stavite u sredinu prethodno zagrejane rerne. Električna rerna: 170°C Vreme pečenja: oko 40 Min.

2

Za posipanje

Ohlađenu uskrsnu pogaču pospite šećerom u prahu.