Uskršnja jaja na tri načina

Ofarbajte jaja na tri različita načina Carmin tečnim bojama.

30 jaja

Jednostavno 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Uskršnja jaja na tri načina

Sastojci:

Dr. Oetker Carmin 4 boje za jaja
obarena bela jaja
papirni ubrus
50 ml vode
1 alkoholno sirće
jestivo ulje

Priprema

Priprema

1

1. način

Kesice međusobno razdvojite, vodeći računa da ne dođe do prosipanja sadržaja.

Pažljivo odsecite ugao kesice i na papirni ubrus naizmenično nakapajte sve boje iz pakovanja. Na sredinu stavite obareno jaje i uvijte u ubrus. Sjedinite vodu (50 ml) i alkoholno sirće (1 kašika) i stavite u bočicu sa prskalicom. Dobro naprskajte ubrus sa svih strana. Ostavite 1h, zatim skinite ubrus koristeći zaštitne rukavice. Jaja stavite na papirni ubrus i sačekajte da se u potpunosti osuše. Za sjaj premažite uljem.


2

2. način

Uzmite četiri manje čaše ili šolje. U svaki sud sipajte mlaku vodu, kašiku sirćeta i 1/3 boje iz kesice. Jaja premažite uljem i stavite u tečnost. Već nakon minut možete izvaditi iz tečnosti. Za jači intenzitet boje ostavite minut duže. Ostavite na ubrus da se osuše. Za sjaj premažite uljem.


3

3.način

U istu tečnost, u kojoj ste bojili prethodna jaja, sipajte kašiku ulja  i stavite jaja. Već nakon minut možete izvaditi iz tečnosti. Za jači intenzitet boje ostavite minut duže. Ostavite na ubrus da se osuše. Za sjaj premažite uljem. Napomena: za intezivniju nijansu dodajte još boje u tečnost.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: