Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Tufahije

Zimski dezert

1 Tepsija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Tufahije

Tepsija:

malo masnoće

Sastojci:

malo suvog grožđa (1 kašika)
oko 100 ml ruma
8 jabuka
20 g mekog maslaca
20 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
malo šećera u prahu
2 kašika/e oljuštenog, mlevenog badema
2 kašika/e oljuštenog, seckanog badema

Priprema

Priprema

1

Priprema

Potopite suvo grožđe preko noći u 2 kašike pripremljenog ruma. Zagrejte rernu, ako koristite gornje i donje grejače. Sa jabuka skinite peteljke, operite ih, obrišite i izdubite počevši od strane cveta, ali nemojte da probijete do kraja, pritom odstranite koštice. Položite jabuke u podmazanu tepsiju ili na vatrostalne male tanjiriće. Maslac pomešajte sa šećerom, Burbon vanilin šećerom, mlevenim bademima i natopljenim suvim grožđem. Pomoću kašičice napunite jabuke. Pospite seckanim bademima, blago ih pritisnite. Prelijte preostalim rumom. Stavite tufahije da se peku. Gornji i donji grejači - prethodno zagrejati rernu. Topao vazduh - prethodno NE zagrejati rernu. Gas - prethodno NE zagrejati rernu.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Jabuke nakon pečenja pospite šećerom u prahu i poslužite dok su vruće.