Za recept Švarcvald torta sa jagodama
malo masnoće | |
papir za pečenje |
4 komada | jaja |
100 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer |
100 g | pšeničnog brašna |
2 ravne kašičice | Dr. Oetker Praška za pecivo |
25 g | Dr. Oetker Gustin |
25 g | kakao praha (neslađenog) |
400 g | jagoda |
50 g | mlečne čokolade |
500 g | slatke pavlake za kuvanje |
2 kesice | Dr. Oetker Kremfixa |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
2 kašika/e | šećera |
2 kašika/e | višnjevače |
6 kašika/e | višnjevače |
250 g | slatke pavlake za kuvanje |
1 kesica | Dr. Oetker Kremfixa |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećera |
50 g | mlečne čokolade |
350 g | jagoda |
1 kesica | Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog |
Podmažite kalup i obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Mikserom mutite jaja najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte u roku od jednog minuta šećer pomešan sa Burbon vanilin šećerom, pa mutite smesu još 2 min. Pomešajte brašno sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.
Temperatura rerne otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa vrućim vazduhom otprilike 160 °C
recipe.preparation.gas otprilike 160 °C
Nivo rerne: donja trećina
Pažljivo odstranite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Skinite papir sa kojim se kora pekla, potom presecite koru pažljivo dva puta vodoravno, tako da dobijete tri kore. Donju koru položite na tacnu za torte.
Operite jagode, očistite i iseckajte na kockice. Čokoladu sitno iseckajte ili grubo narendajte. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Polovinu umućene pavlake pomešajte sa čokoladom, u drugu polovinu dodajte seckane jagode. Donju koru poprskajte sa oko 2 kašike višnjevače i prekrijte pavlakom sa jagodama. Poklopite srednjom korom, koju ćete takođe poprskati sa oko 2 kašike višnjevače i premazati pavlakom sa čokoladom. Poklopite poslednjom korom i poprskajte preostalom višnjevačom.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfiom i vanilin šećerom. Premažite tortu odozgo i sa strane. Čokoladu grubo narendajte i pospite po rubu torte. Jagode operite, očistite i isecite na fine listiće. Dekorativno ih rasporedite po torti.Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i pažljivo u tankom sloju nanesite preko jagoda, kako bi održale svežinu i dobile sjaj.
Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.
Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.
Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.
Da
Ne
Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.
Da
Ne
Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: