Švarcvald torta sa jagodama

Poznata torta sa novim sastojcima

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švarcvald torta sa jagodama

Sastojci za kalup (prečnik 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Gustin
25 g kakao praha (neslađenog)

Fil:

400 g jagoda
50 g mlečne čokolade
500 g slatke pavlake za kuvanje
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kašika/e šećera
2 kašika/e višnjevače

Dodatno:

6 kašika/e višnjevače
250 g slatke pavlake za kuvanje
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g mlečne čokolade
350 g jagoda
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite kalup i obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno test

Mikserom mutite jaja najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte u roku od jednog minuta šećer pomešan sa Burbon vanilin šećerom, pa mutite smesu još 2 min. Pomešajte brašno sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne oko 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 160 °C

recipe.preparation.gas oko 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Pažljivo odstranite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Skinite papir sa kojim se kora pekla, potom presecite koru pažljivo dva puta vodoravno, tako da dobijete tri kore. Donju koru položite na tacnu za torte.

3

Fil

Operite jagode, očistite i iseckajte na kockice. Čokoladu sitno iseckajte ili grubo narendajte. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Polovinu umućene pavlake pomešajte sa čokoladom, u drugu polovinu dodajte seckane jagode. Donju koru poprskajte sa oko 2 kašike višnjevače i prekrijte pavlakom sa jagodama. Poklopite srednjom korom, koju ćete takođe poprskati sa oko 2 kašike višnjevače i premazati pavlakom sa čokoladom. Poklopite poslednjom korom i poprskajte preostalom višnjevačom.

4

Umutite slatku pavlaku sa Kremfiom i vanilin šećerom. Premažite tortu odozgo i sa strane. Čokoladu grubo narendajte i pospite po rubu torte. Jagode operite, očistite i isecite na fine listiće. Dekorativno ih rasporedite po torti.Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i pažljivo u tankom sloju nanesite preko jagoda, kako bi održale svežinu i dobile sjaj.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ako dajete svoju saglasnost, kliknite na „Prihvatam“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno

Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne