Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Švarcvald torta sa jagodama

Poznata torta sa novim sastojcima

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švarcvald torta sa jagodama

Sastojci za kalup (prečnik 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanilinog aromatizovanog šećera
100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Gustina
25 g kakao praha (neslađenog)

Fil:

400 g jagoda
50 g mlečne čokolade
500 g hladne slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kašike šećera
2 kašike višnjevače

Dodatno:

6 kašike višnjevače
250 g hladne slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g mlečne čokolade
350 g jagoda
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite kalup i obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno test

Mikserom mutite jaja najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte u roku od jednog minuta šećer pomešan sa Burbon vanilin šećerom, pa mutite smesu još 2 min. Pomešajte brašno sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Pažljivo odstranite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Skinite papir sa kojim se kora pekla, potom presecite koru pažljivo dva puta vodoravno, tako da dobijete tri kore. Donju koru položite na tacnu za torte.

3

Fil

Operite jagode, očistite i iseckajte na kockice. Čokoladu sitno iseckajte ili grubo narendajte. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Polovinu umućene pavlake pomešajte sa čokoladom, u drugu polovinu dodajte seckane jagode. Donju koru poprskajte sa oko 2 kašike višnjevače i prekrijte pavlakom sa jagodama. Poklopite srednjom korom, koju ćete takođe poprskati sa oko 2 kašike višnjevače i premazati pavlakom sa čokoladom. Poklopite poslednjom korom i poprskajte preostalom višnjevačom.

4

Umutite slatku pavlaku sa Kremfiom i vanilin šećerom. Premažite tortu odozgo i sa strane. Čokoladu grubo narendajte i pospite po rubu torte. Jagode operite, očistite i isecite na fine listiće. Dekorativno ih rasporedite po torti.Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i pažljivo u tankom sloju nanesite preko jagoda, kako bi održale svežinu i dobile sjaj.

Nutritivne vrednosti za recept Švarcvald torta sa jagodama

po porciji per.100g.ml
recipe.nutrition.energy 4kJ
1kcal
0kJ
0kcal
recipe.nutrition.fat 6.12g 0.33g
recipe.nutrition.carbohydrate 4.08g 0.22g
recipe.nutrition.protein 3.06g 0.16g

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste