Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Švarcvald torta sa jagodama

Poznata torta sa novim sastojcima

1 Torta

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Švarcvald torta sa jagodama

Sastojci za kalup (prečnik 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 jaja
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
100 g pšeničnog brašna
2 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
25 g Dr. Oetker Gustin
25 g kakao praha (neslađenog)

Fil:

400 g jagoda
50 g mlečne čokolade
500 g slatke pavlake za kuvanje
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kašike šećera
2 kašike višnjevače

Dodatno:

6 kašike višnjevače
250 g slatke pavlake za kuvanje
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
50 g mlečne čokolade
350 g jagoda
1 kesica Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog

Priprema

Priprema

1

Pripremite

Podmažite kalup i obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrejte rernu.

2

Biskvitno test

Mikserom mutite jaja najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte u roku od jednog minuta šećer pomešan sa Burbon vanilin šećerom, pa mutite smesu još 2 min. Pomešajte brašno sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu kratko muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

Nivo rerne: donja trećina

Pažljivo odstranite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Skinite papir sa kojim se kora pekla, potom presecite koru pažljivo dva puta vodoravno, tako da dobijete tri kore. Donju koru položite na tacnu za torte.

3

Fil

Operite jagode, očistite i iseckajte na kockice. Čokoladu sitno iseckajte ili grubo narendajte. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom. Na kraju kratko muteći dodajte višnjevaču. Polovinu umućene pavlake pomešajte sa čokoladom, u drugu polovinu dodajte seckane jagode. Donju koru poprskajte sa oko 2 kašike višnjevače i prekrijte pavlakom sa jagodama. Poklopite srednjom korom, koju ćete takođe poprskati sa oko 2 kašike višnjevače i premazati pavlakom sa čokoladom. Poklopite poslednjom korom i poprskajte preostalom višnjevačom.

4

Umutite slatku pavlaku sa Kremfiom i vanilin šećerom. Premažite tortu odozgo i sa strane. Čokoladu grubo narendajte i pospite po rubu torte. Jagode operite, očistite i isecite na fine listiće. Dekorativno ih rasporedite po torti.Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice i pažljivo u tankom sloju nanesite preko jagoda, kako bi održale svežinu i dobile sjaj.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

Dr. Oetker kao poslodavac
Poslodavac po Vašem ukusu
Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u kompaniji Dr. Oetker
0 Odabrali ste