Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rokoko torta

Osvežavajuća sladoled torta koju ćete obožavati tokom letnjih dana!

10 Porcija/e

Jednostavno 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rokoko torta

Kora:

55 g brašna
0,5 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
2 jaja
2 kašika/e šećera u prahu
0,5 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera

Rokoko:

1 pakovanje Dr. Oetker Rokoko
450 ml hladnog mleka

Kalup:

kalup sa obručem (Ø 20 cm)

Priprema

Priprema

1

Obložite kalup sa obručem papirom za pečenje. Uključite rernu da se zagreje.

Rerna sa ventilatorom: 170°C.
Gornji i donji grejač: 180°C.

2

Priprema kore

Brašno i prašak za pecivo prosejte u posudu za mešanje. Stavite jaja i šećer u prahu u drugu posudu za mešanje. Mutite mikserom maksimalnom brzinom 2 minuta. Dodajte smesu brašna i vanilin šećer i kratko promešajte malom brzinom. Prespite testo u kalup sa obručem, poravnajte površinu i pecite.

Vreme pečenja: otprilike 15-20 minuta.

Ostavite koru da se ohladi nakon što je izvadite iz rerne. Izvadite koru iz kalupa i odvojite papir za pečenje. Operite kalup kako biste ga mogli ponovo upotrebiti.

3

Dalji koraci

Isecite koru po visini na dva dela tako da dobijete dve kore i stavite prvi deo na dno kalupa sa obručem.

Sipajte 150 ml hladnog mleka u posudu za mešanje i u to dodajte smesu za čokoladni fil. Mutite mikserom u početku malom brzinom, a potom najvećom brzinom ukupno 3 minuta. Sipajte krem preko kore i poravnajte ga kašikom.

Sipajte 150 ml hladnog mleka u čistu posudu i u to dodajte smesu za fil od vanile. Mutite mikserom u početku malom brzinom, a potom najvećom brzinom ukupno 3 minuta. Sipajte preko čokoladnog krema i poravnajte kašikom. Stavite drugu koru preko drugog fila. Pokrijte streč folijom i ostavite da odstoji 4 sata u zamrzivaču.

4

Priprema preliva

Sipajte 150 ml mleka u šerpicu. U mleko dodajte smesu za čokoladni preliv. Kuvajte uz neprekidno mešanje na srednjoj vatri. Kada proključa, kuvajte još 1 minut. Skinite sa šporeta i mešajte dok se ne ohladi.

5

Posluživanje

Izvadite kolač iz frižidera i uklonite obruč sa kalupa, pa stavite kolač na tacnu za posluživanje. Sipajte čokoladni preliv preko zamrznutog kolača i poslužite isečeno na trouglove.