Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Rokoko sa višnjama

Osvežavajuća poslastica sa višnjama.

otprilike 8 - 10 Porcija/e

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Rokoko sa višnjama

Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Rokoko
450 ml mleka
180 g smrznutih višanja bez koštice

Priprema

Priprema

1

Pripremanje fila od vanile

Obložiti kalup dimenzija 11x25 cm  folijom ili kesom za zamrzivač. Sipati 150 ml hladnog mleka u činiju i dodati mešavinu za vanila fil (Vanilinli Tatlı Karışımı). Mutiti mikserom najpre najmanjom brzinom oko 1 min, pa najvećom brzinom 3 min. Dodati višnje i špatulom ih umešati u fil. Sipati fil u kalup i poravnati.

2

Pripremanje fila od čokolade

Sipati 150 ml hladnog mleka u činiju i dodati mešavinu za fil od čokolade (Kakaolu ve Çikolata Parçalı Tatlı Karışımı). Mutiti mikserom najpre najmanjom brzinom oko 1 min, pa najvećom brzinom 3 min. Preko fila od vanile u kalupu sipati fil od čokolade i poravnati. Pokriti i čuvati u zamrzivaču najmanje 4 sata.

3

Pripremanje čokoladnog preliva

Sipati u šerpu 150 ml mleka i dodati mešavinu za čokoladni preliv (Çikolatalı Sos Karışımı). Kuvati na srednjoj jačini ringle uz stalno mešanje. Smanjiti jačinu ringle kada proključa i kuvati još 1 minut. Ohladiti uz povremeno mešanje.

4

Serviranje

Kolač izvaditi iz zamrzivača i iz kalupa na tanjir izvaditi okrenut tako da tamniji deo bude dole. Iseći na parčiće i preliti ih pripremljenim čokoladnim prelivom.