Flag

Punjeni hleb

1 Tepsija
Teško
60
Zdravlje na usta ulazi - zdravi punjeni hleb.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
250 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
0,5 kašičicesoli
1 komadjaje
250 gsira nemasnog svežeg
50 gsemenki bundeve
Premazivanje
1 komadžumance
1 kašikamleka
Maslac sa začinskim biljem
250 gmaslaca
0,5 vezicevlašca i mirođije (kopar), sitno seckano
1 komadcrnog luka mali
1 češanjbelog luka sitno seckan
malosoli
malobibera
Nadev
175 gkačkavalja u listićima
120 gparadajza u kolutovima
1tikvica mala isečena na kolutiće
3 komadamladog luka
0,5 komadacrvenih paprika i zelene paprike isečene na kolutove
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte so, jaje i sir i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje), tako da dobijete glatko testo. Na kraju dodajte pistaćije i semenke bundeve. Na radnoj površini još jednom kratko promesite testo i pritom oblikujte u okrugli, pljosnati hleb (Ø 25 cm). Stavite hleb na papirom za pečenje obloženu tepsiju i pecite, pritome 10 minuta pred kraj pečenja premažite kolač umućenim žumancetom sa mlekom.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb da se ohladi na rešetki.

2

Maslac sa začinima

Penasto umutite maslac. Dodajte vlašac, mirođiju, crni i beli luk, dobro sjedinite i posolite i pobiberite po ukusu.

3

Nadev

Ohlađeni hleb presecite dva puta vodoravno. Sve četiri strane preseka namažite maslacem sa začinima. Donji sloj hleba dekorativno obložite sirom, paradajzom, tikvicama, lukom i paprikama. Spojite hleb i uz pomoć reckavog noža isecite na parčiće (kao tortu).