Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Palačinke sa džemom od šljiva i oraha

Po bakinom receptu na savremen način

12 Palačinki

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Palačinke sa džemom od šljiva i oraha

Sastojci:

1250 g šljive
100 ml crnog vina ili soka od crnog grožđa
150 g oraha očišćenih
1 kesica limuntusa a
1150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 1:1
1 pakovanje Dr. Oetker Palačinki

Priprema

Priprema

1

Šljive operite, izvadite im koštice, sitno ih naseckajte i odmerite 1250 g. Pripremite 100 ml vina ili soka, orahe sitno iseckajte. Šljive, vino ili sok i orahe pomešajte u loncu za kuvanje. Dobro pomešajte šećer, limuntus i Džemfix, dodajte smesi u loncu i sve zajedno zakuvajte na jakoj vatri uz stalno mešanje. Smesu kuvajte najmanje 3 minuta stalno mešajući. Skinite s vatre i odstranite penu ako je potrebno. Pripremljene tegle napunite do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.

2

Palačinke pripremite prema uputstvu sa kesice i nafilujte džemom od šljiva i oraha. Napomena: Orasi džemu skraćuju rok trajanja.

Napomena: Orasi džemu znatno skraćuju rok trajanja.