Palačinke sa džemom od šljiva i oraha

Po bakinom receptu na savremen način

12 Palačinki

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Palačinke sa džemom od šljiva i oraha

Sastojci:

1250 g šljive
100 ml crnog vina ili soka od crnog grožđa
150 g oraha očišćenih
1 kesica limuntusa a
1150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Džemfixa 1:1
1 pakovanje Dr. Oetker Palačinki

Priprema

Priprema

1

Šljive operite, izvadite im koštice, sitno ih naseckajte i odmerite 1250 g. Pripremite 100 ml vina ili soka, orahe sitno iseckajte. Šljive, vino ili sok i orahe pomešajte u loncu za kuvanje. Dobro pomešajte šećer, limuntus i Džemfix, dodajte smesi u loncu i sve zajedno zakuvajte na jakoj vatri uz stalno mešanje. Smesu kuvajte najmanje 3 minuta stalno mešajući. Skinite s vatre i odstranite penu ako je potrebno. Pripremljene tegle napunite do vrha, zatvorite poklopcem na navoj. Napunjene tegle odmah okrenite naopako i u tom položaju ostavite oko 5 minuta.


2

Palačinke pripremite prema uputstvu sa kesice i nafilujte džemom od šljiva i oraha. Napomena: Orasi džemu skraćuju rok trajanja.

Napomena: Orasi džemu znatno skraćuju rok trajanja.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: