Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Okruglice s makom

Brzo i jednostavno

1 kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Okruglice s makom

Krompiriovo testo:

400 g kuvanog krompira oguljenog brašnastog
50 g omekšalog maslaca ili margarina
1 jaje
1 žumance
1 prstohvat soli
200 g glatkog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Praška za pecivo

Nadev:

200 g maka mlevenog
150 g šećera
200 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
malo cimeta
rendana kora limuna
0,5 bočica Dr. Oetker Arome ruma
50 g maslaca

Premazivanje:

1 belance umućeno

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Skuvajte krompir, ogulite ga i ostavite da se ohladi. Ohlađene krompire narendajte u činiju za mućenje. Dodajte maslac, jaje, žumance i so. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte preko smese i mikserom (nastavci za mešenje) umesite testo. Ostavite jedan sat na hladnom. Za nadev pomešajte mak sa šećerom.

2

Zakuvajte mleko sa Burbon vanilin šećerom, cimetom, limunovom koricom, aromom i maslacem. Skinite s vatre i umešajte mešavinu šećera i maka. Nadev razmažite po plitkom tanjiru i ostavite da se hladi. Od testa oblikujte valjak, debljine 5 cm i isecite ga na 1 cm debele parčiće. Parčiće razvijte oklagijom na debljinu od oko 4 mm.

3

Kašikom rasporedite nadev po pločama testa. Testo prebacite preko nadeva i lagano pritisnite. Okruglice sa zamotanom stranom prema dole položite na tepsiju za kolače, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

4

Premažite belancetom. Tepsiju za kolače gurnite na sredinu zagrejane rerne. Po isteku pola predviđenog vremena pečenja okrenite okruglice

Temperatura rerne o nama 180 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom o nama 160 °C

recipe.preparation.gas o nama 160 °C

Nivo rerne: srednja

Pečene okruglice pospite šećerom u prahu.

Dr. Oetker proizvodi koji se koriste

Kliknite ovde za više detalja o proizvodu

0 Odabrali ste