Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mermerne puding krunice

Za decu i odrasle

1 Porcija

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mermerne puding krunice

Puding od vanile:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
3 kašika/e šećera
500 ml mleka

Puding od čokolade:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade
3 kašika/e šećera
500 ml mleka

Dodatno:

malo grubo rendane čokolade ili seckanog badema
malo kakao praha

Priprema

Priprema

1

Puding od vanile

Pomešajte prašak za puding sa šećerom i razmutite ga u 6 kašika mleka. Preostalo mleko stavite da se kuva. Kada provri, sklonite sa šporeta, umešajte razmućeni puding i vratite da se kuva oko 1 minut, pritom neprestano mešajte. Skinite sa šporeta i ostavite za sada da stoji u šerpi.

2

Puding od čokolade

Pomešajte prašak za puding sa šećerom i razmutite ga u 6 kašika mleka. Preostalo mleko stavite da se kuva. Kada provri, sklonite sa šporeta, umešajte razmućeni puding i vratite da se kuva oko 1 minut, pritom neprestano mešajte. Vruć puding od vanile još jednom promešajte.

3

Rasporedite puding od vanile na 6 modlica ili činijica ispranih hladnom vodom (ne brisati!). Odmah prekrijte čokoladnim pudingom. Provucite viljuškom kroz slojeve pudinga, tako da se oblikuje mermerna šara i ostavite modlice da odstoje u frižideru najmanje 3-4 sata, a potom ih izvrnite na dezertne tanjiriće.

Pre serviranja ukrasite kakao prahom i grubo rendanom čokoladom ili seckanim bademima.