Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Mascarpone puding s borovnicama

Brzi osvežavajuči desert

2 Porcija/e

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mascarpone puding s borovnicama

Sastojci:

1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
50 g šećera
500 ml mleka
125 g maskarpone
50 g badema
300 g borovnica

Priprema

Priprema

1

Puding prah pomešajte sa šećerom. Postepeno izmešajte s najmanje 6 kašika mleka. Preostalo mleko zakuvajte, skinite s vatre i umešajte zamešani prah. Puding uz stalno mešanje kuvajte najmanje 1 min. Umešajte mascarpone u još vrući puding. Položite prozirnu foliju za čuvanje svežine ravno na vrući puding da se ne stvori kožica. Bademe prepržite na umerenoj vatri dok ne postanu zlatnožuti i ostavite da se ohlade na tanjiru. Preberite i operite borovnice.

2

Puding glatko izmešajte. Krem s pudingom s borovnicama i bademima u slojevima rasporedite u desertne čaše i do posluživanja čuvajte na hladnom.