Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kefir-krem

Lagani krem desert sa jagodama

8 Porcija/e

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kefir-krem

Sastojci:

250 g jagoda očišćenih
sok od limuna (1/2 limuna)
80 g šećera (8 ml tečnog zaslađivača) *
250 ml kefira
5 lista/listova Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1 kašika vinjaka
250 ml slatke pavlake
50 g čokolade rendane (50 g rendane čokolade za dijabetičare) *

Desertne čaše:

12 jagoda (presotale jagode)
malo grubo rendane čokolade (malo grubo rendane čokolade za dijabetičare) *
nana (nekoliko listića) ili metvica

Priprema

Priprema

1

Priprema

12 jagoda ostavite po strani. Preostale ispasirajte sa sokom od limuna i šećerom ili zaslađivačem. Dobro sjedinite kefir sa smesom od jagoda. Pripremite želatin prema uputstvu sa ambalaže, zagrejte sa vinjakom i umešajte u smesu. Umutite slatku pavlaku i umešajte zajedno sa čokoladom u smesu od jagoda. Preostale jagode isecite na komadiće i 2/3 raspodelite po čašama. Preko toga rasporedite krem i ukrasite preostalim jagodama, grubo rendanom čokoladom i listićima nane ili metvice.

* Varijanta sa ekstremnom uštedom šećera.

0 Odabrali ste