Flag

Jabuka puding

1 Porcija
Jednostavno
40
Voćna čarolija od pudinga sa jabukom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Puding možete da ukrasite bilo kojim sezonskim voćem.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Puding
400 mlsok od jabuke
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
200 gslatke pavlake za kuvanje
Dodatno
1 komadjabuka crvena
nekolikozrna belog grožđa
nekolikozrna crnog grožđa
3 kašika/edžema od kajsije
2 kašika/esok od jabuke ili vode
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Priprema

Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa 400 ml soka od jabuke umesto sa mlekom. Nakon kuvanja ga sipajte u činiju za mućenje. Kako se ne bi stvarala kožica, pokrijte površinu vrelog pudinga prozirnom folijom. Umutite slatku pavlaku. Pomoću kašike sjedinite pavlaku sa pudingom od jabuke. Sipajte krem u dezertne posude i poravnajte. Operite i očistite jabuke i isecite ih na tanke kriške, pa ih poslažite preko pudinga, poput crepova na krovu. Operite grožđe i dekorativno ga rasporedite preko jabuka. Provucite džem od kajsije kroz sito, kratko prokuvajte zajedno sa vodom i pomoću kašike rasporedite preko voća. Držite dezert na hladnom sve do služenja.

  • Puding možete da ukrasite bilo kojim sezonskim voćem.