Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Jabuka puding

Voćna čarolija

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jabuka puding

Puding:

400 ml sok od jabuke
1 kesica Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile
200 g slatke pavlake za kuvanje

Dodatno:

1 jabuka crvena
nekoliko zrna belog grožđa
nekoliko zrna crnog grožđa
3 kašika/e džema od kajsije
2 kašika/e sok od jabuke ili vode

Priprema

Priprema

1

Priprema

Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa 400 ml soka od jabuke umesto sa mlekom. Nakon kuvanja ga sipajte u činiju za mućenje. Kako se ne bi stvarala kožica, pokrijte površinu vrelog pudinga prozirnom folijom. Umutite slatku pavlaku. Pomoću kašike sjedinite pavlaku sa pudingom od jabuke. Sipajte krem u dezertne posude i poravnajte. Operite i očistite jabuke i isecite ih na tanke kriške, pa ih poslažite preko pudinga, poput crepova na krovu. Operite grožđe i dekorativno ga rasporedite preko jabuka. Provucite džem od kajsije kroz sito, kratko prokuvajte zajedno sa vodom i pomoću kašike rasporedite preko voća. Držite dezert na hladnom sve do služenja.