Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Hrskava voćna torta

Sastojci

Sastojci

Za recept Hrskava voćna torta

Voćni nadev:

250 ml soka voćnog (iz konzerve)
250 ml vode
2 kesice Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
4 kašika/e šećera
1 konzerva mešanog voća (neto masa 480 g

Testo:

150 g mlečne čokolade
200 g Dr. Oetker Vitalis krispi pahuljica badem

Krem od šlaga:

200 g slatke pavlake za kuvanje
150 ml jogurta (2,8 % masnoće)
1 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
50 g šećera
rendana kora limuna

Ukrašavanje:

50 g mlečne čokolade
30 g Dr. Oetker Vitalis krispi pahuljica badem
3 kašika/e likera od jaja

Priprema

Priprema

1

Tacnu za torte obložite papirom za pečenje i na nju položite obruč za torte (ø 26 cm) bez dna.

2

Voćni nadev

Voćni koktel dobro ocedite. Sačuvajte sok i izmerite 250 ml. Pripremite preliv za torte sa sokom, šećerom i vodom prema uputstvu sa kesice. Umešajte voće. Voćni nadev ostavite u činiji da se ohladi i povremeno ga promešajte.

3

Testo

Naseckajte čokoladu i otopite je u vodenoj kupki na slaboj temperaturi. Musli stavite u kesicu za zamrzavanje koju dobro zatvorite i s oklagijom sve usitnite. Kašikom umešajte musli u čokoladu. Masu stavite u obruč za torte i kašikom ravnomerno pritiskajte i napravite ravnu koru. Koru torte ostavite u frižideru najmanje 45 minuta da se stegne.

4

Krem

Potopite i rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Umutite čvrst šlag. Jogurt ulijte u posudu, dodajte rastvoreni želatin pa električnim mikserom (metlicama) mutite najmanjom brzinom. Pomešajte šećer s rendanom korom limuna i dodajte smesi. Dodajte umučen šlag.

5

Voćni nadev sipajte preko testa i poravnajte. Zatim premažite kremom od šlaga. Pomoću kašičice u šlagu izvucite vrhove. Tortu stavite najmanje dva sata u frižider. Pre posluživanja odvojite obruč od torte. Tortu poprskajte likerom od jaja. Tortu okrasite hrpicama muslija koje ste dobili mešanjem muslija u otopljenoj čokoladi.