Flag

Gundel palačinke

4 Palačinki
Jednostavno
30
Recept za mađarske gundel palačinke, sa orasima i suvim grožđem.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Fil
150 goraha mlevenih
150 goraha krupno seckanih
200 mlpavlake za kuvanje (neutralne)
50 gsuvog grožđa
rendana kora pomorandže
1 kesicaDr. Oetker Cimet šećera
1 kašičicaDr. Oetker Arome ruma
1 kašikavoćnog namaza od kajsija sa medom
Čokoladni preliv
2 komadažumanca
50 gcrne čokolade
20 gDr. Oetker Kakao
120 gšećera u prahu
20 gmargarina sa ukusom vanile
200 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
0,25 kašičicepaprike ljuta začinska mlevena paprika
Dekoracija
Dr. Oetker Šlag pena
malina sveže
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Šlag pena
1

Suvo grožđe preliti sa malo vruće vode i ostaviti da malo omekša.

2

U posudu za mešanje dodati orahe (mlevene i krupno seckane) i sve ostale suve sastojke za fil. Dobro promešati i dodati pavlaku, aromu ruma. Mešati dok se ne dobije kompaktna smesa i na kraju dodati omekšalo oceđeno suvo grožđe i namaz od kajsija i meda. Još jednom promešati. Ako je fil previše gust dodati još malo pavlake.

3

U vatrostalnu posudu za mešanje staviti žumanca, šećer i vanilin šećer i mleko. Mešati mikserom dok se ne dobije kremasta tekstura. Kuvati na pari, na tihoj vatri, uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Dobijeni krem ne sme da proključa. Dodati kakao, čokoladu i ljutu začinsku papriku i mešati dok se potpuno ne istope i sjedine sa kremom. Skloniti sa vatre i dodati margarin. Mešati dok se margarin ne istopi. Ostaviti da se preliv malo ohladi.

4

Nafilovati palačinke, presaviti ih u oblik trougla i servirati sa toplim prelivom.

5

Dekorisati šlag penom i svežim malinama.