Flag

Grčka sladoled torta sa malinama

20 Porcija/e
Jednostavno
45
Osvežite se tokom leta uz neodoljivu sladoled tortu!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1,1 litramleka
300 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Želatin beli mleveni
300 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
150 gDr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 gmalina
1 kesicaDr. Oetker Čoko komadići
100 gcrne čokolade za kuvanje
2 kašika/eulja
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1

U sud sipajte želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka. Ostavite 10 minuta da nabubri.
U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.

2

U sud za mućenje sipajte šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom. Špatulom dobro promešajte i podelite na tri dela.

U prvi deo dodajte Čoko komadiće.
U drugi deo dodajte ispasirane maline.
U treći deo dodajte mleveni keks.

3

Činiju u obliku polulopte obložite alu ili streč folijom. Sipajte prvi deo i stavite činiju na 15 minuta u zamrzivač.

Izvadite činiju i stavite drugi deo. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom. Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.

Kada se torta stegla, izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju.
Istopite čokoladu i ulje, pa prelijte preko. Na sredinu stavite trešnju kao dekoraciju, a na tanjir, oko torte, stavite sveže maline. Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču, zavisno kako volite.