Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Dezert mix

Uz Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače, poslastičarska mašta može svašta! Uživajte u laganoj pripremi deserta u čaši.

8 Porcija/e

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Dezert mix

Keks smeša:

200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 g maslaca
75 ml soka od pomorandže (gazirani)

Fil:

1 pakovanje Dr. Oetker Krempite fila
800 ml mleka hladnog

Šlag:

100 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
200 ml hladnog mleka

Priprema

Priprema

1

Priprema smeše od keksa

Penasto umutiti mikserom 100 g maslaca (sobne temperature). Dodati 200 g Dr. Oetker Mlevenog keksa, i 75 ml gaziranog soka od pomorandže i kratko umutiti mikserom. Dobijenu smešu razvaljati oklagijom preko papira za pečenje  i staviti u frižider.

2

Priprema fila

Prema uputstvu sa pakovanja pripremiti sadržaj kesice Dr. Oetker Fila za Krempitu sa 800 ml mleka.

3

Priprema šlaga

Prema uputstvu sa pakovanja umutiti 100 g Dr. Oetker Šlag krema sa ukusom slatke pavlake sa 200 ml hladnog mleka.

4

Formiranje porcije

U adekvatnu posudu ili čašu za serviranje pomoću šprica ili kese za šlag naneti sloj fila za Krempitu, zatim rukom izmrviti pripremljenu keks smešu i formirati sledeći sloj. Istim redosledom formirati nekoliko slojeva po želji i na kraju završiti Dr. Oetker Šlag kremom.