Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Cheesecake sa četiri vrste voća

Predstavljamo vam najjednostavniju pripremu vaše omiljene poslastice.

16 Porcija/e

Jednostavno 45 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Cheesecake sa četiri vrste voća

Za kolač:

1 pakovanje Dr. Oetker Cheesecake smeša za kolač
100 g putera/maslaca
70 ml gaziranog soka od pomorandže
240 ml mleka hladnog
400 g sirnog namaza
100 g kupina
100 g malina
100 g borovnica
100 g višanja
100 g šećera

Za dekoraciju:

50 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
100 ml mleka hladnog
malo čokolade rendane
sveža nana (nekoliko listića)

Priprema

Priprema

1

Podloga

Otopite puter. Dodajte mleveni keks i gazirani sok, pa kratko umutite mikserom. Masu rasporedite na dno kalupa sa obručem  (24 cm). Izravnajte i ostavite u frižideru da se hladi dok pripremate krem.

2

Krem

U odgovarajuću dublju posudu sipajte hladno mleko i sirni namaz i lagano umutite. Dodajte sadržaj kesice za krem. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta. Krem ravnomerno rasporedite preko podloge od keksa. Vratite u frižider.

3

Voćni preliv

Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. 


U sud sipajte voće, šećer i prelijte sa 300 ml vode. Stavite da se kuva i kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta. Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite 15 minuta da se malo prohladi. 


Ohlađenu podlogu sa kremom izvadite iz frižidera i preko polako sipajte preliv. Najbolje je da to radite većom kutlačom. Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje 3-4 sata da se ohladi i stegne. Tankim nožem pređite po ivicama kalupa i skinite obruč.


Dekorišite šlag kremom umućenim sa hladnim mlekom, a preko pospite rendanom čokoladom i listićima sveže nane.