Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Brzi jagoda-pavlaka rolat

Brzo i lagano

1 Rolat

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Brzi jagoda-pavlaka rolat

Tepsija (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvitno testo:

4 jaja
1 žumance
70 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
rendana kora limuna
80 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Praška za pecivo

Pavlaka sa jagodama:

500 g jagoda
300 g slatke pavlake za kuvanje
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom sa otvorene strane tepsije papir savijte višestruko i obrazujte rub.

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja i žumance, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i koru limuna u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i pecite odmah.

Temperatura rerne oko 200 °C

Temperatura rerne sa vrućim vazduhom oko 180 °C

recipe.preparation.gas oko 180 °C

Nivo rerne: srednja

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite pažljivo biskvitnu ploču i istresite je na šećerom posuti papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi sa sve papirom, sa kojim se pekla.

3

Pavlaka sa jagodama

Jagode operite i ostavite da se ocede. Odvojite 4 jagode po strani, preostale jagode očistite i sitno iseckajte. Pavlaku umutite sa vanilin šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa kesice i na kraju dodajte jagode. Skinite papir sa kojim se biskvit pekao. Nanesite fil na biskvit, pritom ostavite slobodan rub od 2 cm po ivicama. Namotajte biskvit u rolat polazeći od duže strane, pospite šećerom u prahu i ukrasite sa 4 jagode ostavljene po strani. Rolat do posluženja čuvajte u frižideru.