Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Božićna čokoladna mousse torta

Biskvit sa lešnicima sa čokoladnim prelivom i nadevom od višanja

16 Porcija/e

Komplikovano 80 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Božićna čokoladna mousse torta

Za lim za pečenje:

papir za pečenje
obruč kalupa za torte
set kalupa za kekse

Smeša od belanaca:

5 belanaca
1 prstohvat soli
120 g šećera
150 g mlevenih lešnika
1 kašičica cimeta

Nadev od višanja:

1 tegla kompota od višanja (neto 350 g)
2 kašičice Dr. Oetker Gustin
1 kašičica šećera
malo cimeta mlevenog

Mousse od čokolade:

300 g čokolade za kuvanje
600 g slatke pavlake umućene

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Kakao

Priprema

Priprema

1

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Obruč za torte (Ø 26 cm) stavite na lim. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C

2

Smesa od belanaca

Belanca i so u posudi mikserom umitite na najvećoj brzini u čvrst sneg. Postupno na najvećoj brzini dodajte šećer, mešajući sve dok se ne otopi (4-5 min.). Umešajte lešnike i cimet. Polovinu smese raspodelite unutar obruča za torte na limu za pečenje. Obruč za torte oprezno uklonite. Ispecite prvu podlogu. Vreme pečenja: 18 - 20 Min.

3

Podlogu s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi. Potom povucite papir za pečenje. Od preostale smese ispecite drugu podlogu.

4

Nadev od višanja

Višnje dobro ocedite. Tečnost iz kompota sačuvajte i odvojite 150 ml. Kutlačom pomešajte gustin s približno 3 kašičice tečnosti, a ostalu tečnost zakuvajte sa šećerom, cimetom i vanilin šećerom. Dodajte pripremljenu smesu gustina i kratko zakuvajte, uz stalno mešanje. Zatim, umešajte oceđene višnje i ostavite da se malo ohladi.

5

Mousse od čokolade

Čokoladu za kuvanje grubo naseckajte i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Uzmite 3 kašičice otopljene čokolade i premažite jednu podlogu torte. Stavite obruč za tortu oko podloge. Nadev s višnjama raspodijelite po donjoj podlozi, ostavljajući 1-2 cm slobodno od ruba. Umutite slatku pavlaku u čvrst sneg. Najpre 3-4 kašičice umućene slatke pavlake pomešajte s otopljenom čokoladom, potom tu smesu oprezno umešajte u ostatak slatke pavlake. Polovinom smese premažite podlogu. Zatim, stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Preostali mousse stavite na podlogu i poravnajte. Tortu držite najmanje dva sata u frižideru.