Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Beli mus sa jagodama

Mus sa belom čokoladom

1 Porcija

Komplikovano 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Beli mus sa jagodama

Mus od jagoda:

300 g jagoda
3 kašika/e šećera
1 kašika višnjevače ili soka od višanja

Beli mus:

200 g bele čokolade sitno seckane
500 ml mleka
250 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2 belanaca
1 kašika šećera

Priprema

Priprema

1

Za mus od jagoda operite voće i odstranite peteljke (ostavite 3 lepe jagode po strani za ukrašavanje). Pomešajte jagode sa šećerom i ispasirajte. Dodajte višnjevaču ili sok od višanja i mutite još malo.

2

Za mus od čokolade otopite čokoladu u činiji, na pari, povremeno promešajte. Postepeno dodajte mleko u tečnu čokoladu i mešajte sve dok ne dobijete ujednačeni krem bez gromuljica. Izvadite činiju iz vodene kupke i ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi.

3

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i Burbon vanila aromatizovanim šećerom i pažljivo umešajte u ohlađeni čokoladni krem. Belance umutite u čvrst sneg pa dodajte kašiku šećera i još malo umutite i pažljivo (nikako mikserom) umešajte prvo jednu polovinu, a potom ostatak u smesu, koja treba da ostane vazdušasta (ne mešajte predugo niti prejako). Sada u 6 visokih čaša sipajte naizmenično mus i smesu od jagoda, završite sa belim musom i ukrasite polutkama jagoda.