Flag

Bela voćna torta

1 Porcija
Jednostavno
40
Osvežavajuća voćna torta sa jagodama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Krem kore
Potrebno za 1. fil
1 litarmleka
3 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
140 gšećera
200 gbele čokolade (2 štangle za dekorisanje)
250 gmargarina
100 gšećera u prahu
Potrebno za 2. fil
300 gšlag krema sa ukusom slatke pavlake
180 mlmineralne gazirane vode
180 mlkisele pavlake 20%m.m.
Potrebno za 3. fil
300 gjagoda
60 gšećera
300 mlvode
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Pripema 1. fila

Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice pudinga sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje. 250 g margarina (sobne temperature) i 100 g šećera u prahu penasto umutiti mikserom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.

2

Pripema 2. fila

U odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g šlag krema i 180 ml hladne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.

3

Pripema 3. fila

300 g iseckanih jagoda i 60 g šećera kuvati na laganoj temperature dok jagode ne puste sok I šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade. U šerpici izmešati 300 ml vode i 1 kesicu Dr. Oetker Original Pudinga sa ukusom vanile. Dodati jagode i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.

4

Filovanje kora

Naizmenično filovati sledećim redosledom kora – fil puding – voćni fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati filom. Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom ili po želji. Tortu ostaviti u frižideru, do serviranja.