Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Bela torta iz tri sloja

Lagana i kremasta torta od bele čokolade, bez pečenja!

8 Porcija/e

Jednostavno 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Bela torta iz tri sloja

Sastojci:

2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom bele čokolade
500 ml mleka
60 g putera/maslaca
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g šećera
100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 ml mleka
štangla bele čokolade
100 g kokosovog brašna
4 kašika/e Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake

Priprema

Priprema

1

Pudinge od bele čokolade, šećer i vanilin šećer razmutite u 100 ml mleka. Ostatak mleka dovedite do ključanja, sklonite sa šporeta i u laganom mlazu dodajte razmućeni puding i kuvajte koji minut uz neprestano mešanje.

2

Puding sklonite sa šporeta i dodajte iseckani puter i mešajte sve zajedno dok se puter ne rastopi.

3

Dobijeni fil podelite u 3 činije.

4

U prvu činiju filu dodajte mleveni keks, sve dobro sjedinite i sipajte u kalup dimenzija 18 cm. Dok pripremate drugi sloj, kalup ostavite u frižideru da se ohladi.

5

U drugoj činiji fil pomešajte sa  kokosom i dobro sjedinite, pa stavite preko prvog reda sa keksom. Vratite tortu u frižider I započnite pripremu trećeg sloja.

6

4 kašike šlag krema umutite u 100 ml mleka, a zatim ga pomešajte sa filom iz treće činije. Istopite štanglu bele čokolade, pa je umešajte sa pripremljenim filom i nanesite preko drugog sloja sa kokosom.

7

Najbolje bi bilo da torta odstoji preko noći u frižideru, a neki minimum je nekih 4-5h sati. Ukrasite je nastruganom belom čokoladom, a možete dodati i  jestivo cveće kao dekoraciju.