Standardi kupovine

Kako bi opravdalo svoju odgovornost pri nabavci sirovina, preduzeće je razvilo standarde kupovine. Oni imaju za cilj pridržavanje zahteva kvaliteta kao i ispunjenje u društveno prihvatljivim i ekološkim uslovima proizvodnje kod dobavljača.

Dr. Oetker Food-Standard

Dr. Oetker Food-Standard opisuje i utvrđuje obavezne precizne kriterijume za dobavljače. Prema tome dobavljači sirovina moraju da dokažu proveren i dokumentovan sistem praćenja koji funkcioniše prema Osnovnoj uredbi EU 178/2002. Osim toga Standard obraća pažnju i na zahteve o zaštiti životinja i o održavanju ugroženih vrsta. Dobavljači moraju na primer da dokažu da se tunjevina isključivo peca bez ugrožavanja delfina ili da piletina potiče isključivo od životinja iz uzgoja. Kod mesa ili mesnih prerađevina upotreba antibiotika dozvoljena je isključivo za lečenje životinja. Upotreba radi tovljenja ili radi rasta je, kao i upotreba drugih sredstava u te svrhe, zabranjena za dobavljače firme Dr. Oetker. Upotreba gen-tehnike širom sveta nailazi na različito prihvatanje i posebno se u zemljama EU posmatra skeptično. Dr. Oetker prati želje potrošača koje ovde preovlađuju i ne upotrebljava genetski modifikovane sirovine. Ukoliko poljoprivreda toliko proširi površine za uzgoj genetski modifikovanim biljkama da nastanu znatne i dokazane promene koje su iznad zakonskog praga vrednosti, Dr. Oetker će potrošače odmah informisati pravilnim obeležavanjem.

Međunarodni priručnik za dobavljače

U smislu društvene odgovornosti preduzeće se pridržava društvenih standarda u lancu dobavljanja. Samo u tu svrhu je preduzeće izradilo priručnik za dobavljače, koji je predmet svih Ugovora sa dobavljačima. Svi poslovni partneri preduzeća se njime obavezuju na pridržavanje određenih društvenih standarda pri proizvodnji i na obraćanje pažnje na to da uslovi rada kod njihovih podizvođača odgovaraju tom standardu. Zahtevani standardi su u skladu sa odredbama „International Labour Organisation“ (ILO). Preduzeće ne trpi ni dečiji rad ni prisilni rad u fabrikama dobavljača i kod njihovih podizvođača. Nedeljno radno vreme kao i dnevno maksimalno radno vreme mora odgovarati najmanje zakonima i smernicama za tu zemlju. Osim toga plata mora ispunjavati zakonski odnosno industrijski minimum, u zavisnosti od toga koji je veći.

Saglasnost za praćenje

Bilo bi nam drago kada biste prihvatili da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo razumeli kako koristite našu internet stranicu. To će nam omogućiti da bolje razumemo ponašanje i Vas kao korisnika i da prilagodimo našu internet stranicu shodno tome. Osim toga, mi i naši partneri bismo želeli da koristimo ove podatke za personalizovane ponude na našim platformama. Ukoliko se slažete sa ovim, molimo vas da kliknete na „Slažem se“. Pogledajte našu politiku privatnosti za više informacija. Imate mogućnost da se predomislite u bilo kom trenutku.

Neophodne opcije

Ovi kolačići i slične tehnologije su nam potrebni jer omogućavaju osnovne funkcije naše internet stranice. One uključuju, na primer, čuvanje ovih podešavanja. Ovo je prosto neophodno pa stoga ne možemo da isključimo ovu opciju.

Uvek aktivno
Analitika i personalizacija

Pored toga, želeli bismo da saznamo više o tome kako koristite našu internet stranicu, kako bismo optimizovali stranicu za Vas i druge korisnike. S tim u vezi, koristimo kolačiće i slične tehnologije da mapiramo ponašanje korisnika, što nam pomaže da poboljšamo ponudu koju vam nudimo.

Da

Ne

(Re-)Marketing / deljenje podataka sa trećim licima

Kako bismo obezbedili da možemo da konstruišemo naše marketinške kampanje prema vašim potrebama, prikupljamo podatke o tome kako dolazite na našu internet stranicu i kakvu interakciju imate sa našim reklamama. To nam pomaže da učinimo da ne samo naše reklame, veći i naši sadržaji budu bolji za Vas. Naši marketinški partneri takođe koriste ove informacije za svoje potrebe, npr. za personalizaciju vašeg naloga ili profila na njihovoj platformi.

Da

Ne

Vaš pretraživač je zastareo

Pretraživač koji koristite je zastareo i ne omogućuje ispravno korišćenje našeg veb-sajta. Nastavak korišćenja ovog pretraživača može prouzrokovati greške. Za pravilno korišćenje našeg veb-sajta molimo da preuzmete jedan od pretraživača ispod: