Flag

Minjina torta

otprilike 10 - 12 Porcija/e
Srednje teško
90
Idealna kremasta torta sa korama od brownies smeše i interesantnom dekoracijom od badema.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za patišpanj
1 pakovanjeDr. Oetker Brownies
3 komadajaja
100 mlulja
50 mlvode
Za fil
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
450 mlmleka
5 kašika/ešećera
50 gšećera u prahu
125 gmaslaca
50 gcrne čokolade
50 gbele čokolade
Za dekorisanje
150 gbele čokolade
2 kašika/eslatke pavlake
2 kašika/eulja
20 gcrne čokolade
1 kašičicaulja
badem u listićima
Picture - Dr. Oetker Brownies
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1

Patišpanj

U sud za mućenje sipajte sadržaj kesice, pa dodajte jaja, ulje i vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete glatko testo. Četvrtinu pripremljene smese sipajte u kalup prečnika 18 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 15 minuta ili zavisno od rerne. Od preostale smese ispecite još tri patišpanja. Ako nemate odgovarajući kalup, možete iscrtati dva kruga od 16 cm na papir za pečenje, pa sipati smesu. Krugovi su manji jer će se smesa razliti i proširiti na 18-19 cm. Višak ispečenog patišpanja onda morate iseći na željeni prečnik.

2

Fil

U sud sipajte 350 ml mleka i kristal šećer. Stavite da provri. Pomešajte sadržaj kesice sa 100 ml hladnog mleka, i mešajte dok se ne razbiju grudvice. Kada je mleko provrelo, sklonite sa vatre i uz mešanje dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje skuvajte puding. Puding odmah preručite u vanglicu i na površinu vrućeg pudinga stavite prozirnu foliju. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

U sud sipajte maslac i šećer u prahu, pa mikserom umutite. Postepeno dodajte ohlađen puding uz neprestano miksanje. Podelite na dva dela. U jedan deo dodajte istopljenu crnu čokoladu, a u drugi deo belu. Oba fila još malo posebno umutite.

3

Filovanje

Na tacnu stavite obruč, pa u njega prvi patišpanj. Pažljivo prefilujte trećinom vanil-fila, pa preko njega trećinom čokoladnog fila. Ponovite postupak stavljanja patišpanja i filovanja. Poslednji patišpanj nemojte filovati. Ostavite da se torta ohladi i stegne pre vađenja iz kalupa.

4

Dekoracija

Belu čokoladu izlomite na kockice pa joj dodajte slatku pavlaku i 2 kašike ulja. Istopite na pari. Polovinu prelijte preko gornjeg dela torte i izravnajte. Ostatkom premažite bočnu stranu. Crnu čokoladu istopite sa kašičicom ulja. Sipajte u dresir-kesu, isecite vrh i spiralno, od centra ka ivici, dekorišite tortu, a onda drvenim štapićem naizmenično povlačite linije, od ivice ka centru i od centra ka ivici. Bočnu stranu dekorišite listićima badema. Ostavite da se glazura ohladi, pa isecite na željene parčiće.