Flag

Klasična Saher® torta

14 komada
Srednje teško
50
Čokoladni klasik sa marmeladom od kajsija.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
260 gmekog maslaca
130 gšećera u prahu prosejanog
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
260 gčokolade za kuvanje crne, rastopljene
8 komadažumanca (veličine M)
8 komadabelanaca (veličine M)
130 gšećera
260 gbrašna prosejanog
Fil od marmelade
200 gmarmelade od kajsija
Za premaz
100 gmarmelade od kajsija
2 kašika/evode
Ganaš
200 mlslatke pavlake
300 gčokolade za kuvanje crne, rastopljene
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Saher® masa

Ručnim mikserom kremasto umutiti masu od maslaca, šećera u prahu, vanilin šećera, soli i čokolade za kuvanje. Dodavati jedno po jedno žumance. Umutiti belanca, lagano dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrsta masa. Umešati belanca varjačom. Prosejati brašno preko toga i umešati.

2

Sipati masu u kalup za pečenje sa obručem (26 cm Ø) obložen papirom za pečenje i poravnati.
Staviti kalup na rešetku u donjoj polovini prethodno zagrejane rerne.
Sa gornjim i donjim grejačem na 180°C.
Sa vrelim vazduhom na 160°C.
Vreme pečenja: 55 minuta.

3

Fil od marmelade

Ohlađenu tortu preseći na pola i filovati marmeladom.

4

Za premazivanje

Prokuvati marmeladu sa vodom sve vreme mešajući i premazati tortu time. Ostaviti tortu da odstoji oko 20 minuta kako bi upila marmeladu.

5

Ganaš

Prokuvati slatku pavlaku. Skinuti sa šporeta, dodati čokoladu za kuvanje i pustiti da se ohladi dok se ne dobije gusta konzistencija. Staviti tortu na rešetku i glazirati time.