Flag

Keks torta

20 komada
Srednje teško
60
Torta sa filom od vanile i čokolade koju ćete brzo pripremiti
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

I fil
800 mlmleka
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
12 kašika/ešećera kristal
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
250 gmaslaca
II fil
400 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
6 kašika/ešećera kristal
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
125 gmaslaca
I još treba
100 gDr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
200 mlhladnog mleka za šlag
žuta boja za torte i kolače
otprilike 100 - 150 mlhladnog mleka za umakanje keksa
80 komadakeksa
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
1

Priprema fila sa ukusom vanile

U sud sipajte 600 ml mleka, vanilin šećer i kristal šećer. Promešajte i stavite da provri. U drugi sud sjedinite 200 ml hladnog mleka i puding od vanile. Dodajte u provrelo mleko i u neprestano mešanje skuvajte puding. Sklonite sa vatre, preručite u drugi sud( da bi se brže ohladilo)i pokrijte rastegljivom folijom. Ostavite da se ohladi. Nakon tog vremena, u sud stavite maslac sobne temperature i uz postepeno dodavanje pudinga mikserom umutite fil. Fil podelite na dva jednaka dela.

2

Priprema fila sa ukusom čokolade

U sud sipajte 300 ml mleka, vanilin šećer i kristal šećer. Promešajte i stavite da provri. U drugi sud sjedinite 100 ml hladnog mleka i puding od čokolade. Dodajte u provrelo mleko i u neprestano mešanje skuvajte puding. Sklonite sa vatre, preručite u drugi sud ( da bi se brže ohladilo) i pokrijte rastegljivom folijom. Ostavite da se ohladi. Nakon tog vremena, u sud stavite maslac sobne temperature i uz postepeno dodavanje pudinga mikserom umutite fil.

3

U hladno mleko umačite keks i složite prvi red od 20 kom. Preko keksa premažite polovinom vanil fila, pa složite drugi red keksa. Premažite čokoladnim filom, pa preko njega red keksa, drugi deo vanil fila i završite sa keksom, tako da ukupno imate četiri reda keksa.

4

Preko keksa stavite rastegljivu foliju ( da se keks ne bi osušio ) i prebacite u frižider na hlađenje, najbolje preko noći.

5

Za dekoraciju umutite šlag i mleko pa polovinu šlaga obojte žutom jestivom bojom. Stavite šlag u dresir kesu na način kako je prikazano u video receptu i dekorišite kocke. Po želji, u vanil fil možete dodati 100g bele mlečne čokolade, a u čokoladni fil, 50g mlečne crne čokolade.