Dr. Oetker suvi pekarski kvasac rastvorite u toplom mleku, pa tome dodajte i ostale sastojke. Umesite testo i ostavite ga da narasta oko pola sata.
Svinjski file začinite i ispržite na maslinovom ulju dok sa svih strana ne dobije zlatnu koricu. Nakon toga izblendajte šampinjone sa belim lukom, posolite i mešajte na tiganju dok ne ispari sva tečnost. U tiganj se ne dodaje ništa drugo.
Na foliji poređajte pršutu, preko nje premažite šampinjone, stavite isprženo meso preko i pažljivo uvijte. Uvijen rolat stavite na razvučeno testo pa ga testom zatvorite sa svih strana. Premažite žumancetom pomešanim sa malo mleka.
Pecite sve u zagrejanoj rerni na 200 stepeni četrdesetak minuta. Prvih 20 minuta otkriveno, pa nakon što fino porumeni, pokrijte pek papirom do kraja pečenja. Secite rolat nakon što se prohladi.
Slični recepti