Otkriće vanile promenilo je poslastičarstvo. Kao kraljica začina, danas se koristi u brojnim jelima kako bi svojom suptilnom aromom poboljšala njihov ukus. U Dr. Oetker asortimanu možete pronaći: vanillin šećer, burbon vanila aromatizovani šećer kao i tečnu aromu vanile.
Ako sofisticiranu aromu vanile spojite sa belim šećerom dobićete klasični vanilin šećer. Zahvaljujući rastresitosti prikladan je za pripremu poslastica i napitaka. Upravo vanilin šećer umućenoj slatkoj pavlaci daje njegovu klasičnu slatku aromu vanile.
Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer obogaćuje ukus deserata i daje im prirodni, svojstven ukus prave vanile. Koristi se za poboljšanje ukusa šlaga, slatke pavlake, filova, kremova, voćnih salata, kompota, kolača i finih peciva poput vanilica ili kiflica, slatkih supa, soseva i mlečnih napitaka.
Burbon vanila je plod tropske vrste orhideje penjačice, koja nosi naziv Vanilla Planifolia i ubraja se u najplemenitije začine. Prirodna aroma Burbon vanile daje Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovanom šećeru prirodnu, punu aromu.
Arome oplemenjuju ukus kolača i deserata, a svojom praktičnom ambalažom sigurno će privući vašu pažnju. Zahvaljujući bočici, Dr. Oetker Aroma vanile se lako dozira, jednostavno zatvara i čuva. Preporučeno doziranje Dr. Oetker Arome vanile je istaknuto na ambalaži: 2 kašičice su dovoljne za testo od 500 g brašna, a 1 kašičica je dovoljna za aromatizovanje 500 ml tečnosti.