Flag

Čokoladni mafini

Neto količina: 360 gram

Veliki užitak za sve! Ko može da odoli vazdušastim i mekanim čokoladnim mafinima?

Priprema

Pakovanje sadrži: 300 g smeše za testo, 60 g komadića čokolade. Potrebno je dodati za testo: 2 jaja, 75 ml vode, 125 ml ulja. Priprema:

  1. Poređati 12 papirnih kalupa na pleh. Zagrejati rernu.
  2. Smešu za testo sipati u posudu za mešanje. Dodati jaja, vodu i ulje. Mutiti mikserom tako da se dobije glatko testo. Odvojiti kašiku komadića čokolade sa strane, a ostalo umešati u testo.
  3. Testo uz pomoć dve kašičice ravnomerno rasporediti u pripremljene kalupe. Uputstvo: kalupe ispuniti do pola. Ostatak čokoladnih komadića rasporediti po testu i staviti na srednji nivo rerne da se peče. Kad su mafini ispečeni, skinuti ih sa pleha i ostaviti da se ohlade u kalupima. Preporuka: Možete koristiti pleh za mafine ili silikonske kalupe. Pridržavajte se uputstva za Vašu rernu! Vreme pečenja: 20 min Električna rerna: 180oC (zagrejana). Testo nije namenjeno za sirovu upotrebu i uvek se mora dobro zagrejati.
Dodatne informacije
Saznajte više

Slični recepti

Zapratite nas
Zapratite Dr. Oetker