Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Kako temperirati čokoladu?

Temperiranje čokolade

1
Temperiranje čokolade zahteva njeno topljenje na pari, a podrazumeva upotrebu posude od nerđajućeg čelika i lonca s vodom. Posuda treba biti malo potopljena u loncu, ali pazite da dno posude ne dodiruje vodu u loncu. 
2
Vodu u loncu treba prokuvati, do 100 ° C. Kada voda dostigne ključanje, sklonite lonac sa šporeta. 
3
Zagrejati u posudi (stavljenoj preko lonca sa vrelom vodom) oko 80% seckane čokolade, na 40-45 ° C. 
4
Sklonite posudu sa rastopljenom čokoladom sa lonca i postepeno u nju dodajte preostalu sitno seckanu čokoladu, dok se celokupna smesa ne ohladi na 26-28 ° C
5
Posudu sa rastopljenom čokoladom ponovo stavite na lonac i zagrejte je na pari na temperaturu za obradu od 29-33 ° C, uz stalno mešanje. 
6
Maksimalna temperatura nikada ne bi trebalo da bude prekoračena, posebno.kada je u pitanju bela čokolada jer može doći do stvaranja grudvica.