Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Četiri ideje za novogodišnju dekoraciju

Koristite istopljenu čokoladu za sve 4 dekoracije (nije nužno temperirana čokolada).

Čoko grančice

Napunite čašu vodom i stavite je u zamrzivač 20 min pre nego što krenete sa pripremom čoko grančica. Voda treba da bude ledeno hladna.


Istopljenu čokoladu sipajte u dresir kesu. Držite vrh dresir kese pod vodom i istisnite čokoladu u vodu. Ostavite formiranu grančicu pod vodom oko 10 sekundi, izvadite je i ostavite da se osuši 5 minuta pre nego što dekorišete kolače.

Čoko figurice

Istopite čokoladu i rasporedite je na komad papira za pečenje. Poravnajte nožem, tako da dobijete sloj podjednake debljine. Ostavite da se čokolada malo ohladi. Kad je čokolada čvrsta, ali nije sasvim hladna (proverite čokoladu jednim prstom da li je dovoljno tvrda, da ne ostavlja otiske prstiju), možete modlicama iseći figure koje želite da napravite. Dekorišite deserte.

Čoko jelkice

Istopite čokoladu i sipajte je u toping flašicu. Na komadu papira za pečenje istišćite istopljenu čokoladu iz toping flašice, oblikujući male jelkice. Ostavite da se ohlade, a potom dekorišite poslastice.

Mrežice sa pahuljom

Istopite najpre crnu čokoladu i sipajte je u dresir kesu. Na komadu papira za pečenje istišćite istopljenu crnu čokoladu iz dresir kese, oblikujući mrežice. Ostavite da se ohladi. Istopite belu čokoladu i sipajte je u dresir kesu. Zatim, preko ohlađenih crnih mrežica, istišćite istopljenu belu čokoladu iz dresir kese, oblikujući pahulje. Ostavite da se ohladi, a potom dekorišite kolače.