Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Ocenjivanje dobavljača

Radi izbegavanja gubitka kvaliteta ili rizika reputacije Dr. Oetker je uz sopstvene standarde kupovine razvio i sistem ocenjivanja dobavljača kako bi ocenio svoje dobavljače i istovremeno ih podržavao u svom daljem razvoju.

Zahtevni postupci provere

Zahtevnim postupcima provere obezbeđuje se kvalitet kupljenih sirovina i obraća se pažnja na pridržavanje ekoloških, bezbednosnih i društvenih standarda.

Pored kontinuirane ocene dobavljača metoda revizije dobavljača je važan instrument. Revizija je višestepeni proces i usleđuje prema međunarodnom jedinstvenom sistemu: najpre se održava samoocenjivanje dobavljača na osnovu anketa koje su specifične za branšu. One podvlače zahteve firme Dr. Oetker u oblastima - kvalitet, bezbednost, zdravlje, životna sredina, ljudska prava, uslovi rada kao i anti-korupcija. Dodatno i saradnici posećuju mesta proizvodnje. Uz intervjue sa učesnicima i na osnovu zajedničkog obilaska fabrike proverava se pridržavanje zahtevanih standarda i sistem upravljanja na licu mesta.

Zaključno sledi ocenjivanje revizije. Ako su dobavljači uspešno ocenjeni, slede redovne posete kod dobavljača. Ukoliko dobavljač ne ispunjava postavljene zahteve, izrađuje se plan mera i određuje se vremenski period u kom moraju da se izvrše ispravke. Na taj način se standardi uspostavljaju i kod dobavljača i obezbeđuje se pridržavanje standarda.

Ukoliko se pokaže da neki dobavljač ne sarađuje ili povređuje zakonske odredbe, firma Dr. Oetker započinje postupak upozorenja i blokira dobavljača. Poslednja konsekvenca jeste prekidanje poslovnih odnosa između preduzeća i dobavljača.