Džemfix 2:1

Džemfix 2:1

Sa Dr. Oetker Džemfixom extra 2:1 možete da pripremite posebno voćne, a manje slatke marmelade, džemove i želee. Za pripremu Vam je otprilike neophodna dupla količina voća odnosno voćnog soka u odnosu na šećer. Za pripremu želea možete da koristite i bilo koji kupovni voćni sok, osim soka od grožđa. Ukoliko se odlučite da beli šećer zamenite žutim, Vaša voćna zimnica će dobiti blago karamelizirani ukus. Priprema je moguća sa svežim ili smrznutim voćem (samo odledite voće, dalja priprema je ista kao sa svežim).

Priprema Džemfix 2:1

1) Očišćeno voće naseckati, eventualno napraviti voćni pire ili iscediti sok. 2) Od izmerene količine šećera odvojiti 2 kašike i pomešati sa sadržajem kesice, a zatim u posudi za kuvanje umešati u voće ili voćni sok. Smesu na jakoj vatri kuvati dok ne provri, stalno mešajući. 3) Kada provri, dodati ostatak šećera i sve dobro promešati. Neprestano mešajući marmeladu ili džem kuvati 1 minut, a žele (sok) pola minuta, dok se šećer ne rastvori. Smesa nakon kuvanja ostaje u tečnom stanju. Želira tek nakon punjenja u tegle. Skloniti posudu sa vatre i eventualno nastaviti sa mešanjem još neko vreme. Po potrebi skinuti penu. 4) Pripremljene tegle napuniti do vrha, zatvoriti ih poklopcem na navoj, odmah okrenuti naopako i u tom položaju ih ostaviti oko 5 minuta.

Više detalja o proizvodu

Količina: 25g