Flag

Baklava sa rozen korama

1 Porcija
Srednje teško
60
Sočna baklava na malo drugačiji način
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Potrebno za fil
400 goraha mlevenih (sitnijih i krupnijh)
250 gmargarina
Potrebno za sirup
600 gšećera
400 mlvode
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
0,5 komadalimuna isečenog na kolutove
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Filovanje kora

Pleh dimenzija približnih korama (30 x 20 cm), premazati sa malo ulja. Ređati kore u pleh. Svaku koru ravnomerno posuti orasima, osim poslednje. Pažljivo iseći baklavu na manje kvadrate, zatim na trouglove. Ravnomerno preliti sa 250 g margarina (prethodno otopljenog). Staviti u rernu, prethodno zagrejanu na 180⁰C i peći oko 20 do 25 minuta.

2

Priprema preliva

U odgovarujuću šerpu sipati 600 g šećera, 400 ml vode i 2 vanilin šećera. Kuvati oko 15 minuta. Preliv treba da bude gustine između sirupa i vode. Pred kraj kuvanja dodati 1/2 limuna isečenog na kriške. Preko pečene baklave, dok je vruća,  sipati vreo preliv i ostaviti da se ohladi.