Flag

Tart sa šljivama i pistaćima

12 Porcija/e
Srednje teško
60
Voćni tart sa hrskavom puterastom koricom sa komadićima pistaća će vas oduševiti.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo za tart
50 gpistaća krupnije mlevenih
125 ghladnog putera
230 gbrašna
1 kašičicakorice pomorandže
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
50 gšećera u prahu
1jaje
Frangipan masa
115 gputera/maslaca
100 gšećera
2jaja
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
0,5 kašičiceDr. Oetker Mleveni cimet
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
65 gbrašna
100 gpistaća mlevenih
I još
600 gsvežih šljiva
pirinač za pečenje korice
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Mleveni cimet
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Rernu uključite na 180 stepeni. U posudu stavite sve sastojke za tart pa izgnječite i sjedinite u kompaktno testo uz što manje pokreta rukom. Rastanjite testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa prebacite u kalup za tart prečnika 26 - 28 cm.

2

Utisnite testo u dno i ivice kalupa pa nožem uklonite višak. Stavite u frižider na 15 minuta. Zatim, izvadite testo i izbockajte ga viljuškom. Preko stavite jedan komad papira za pečenje koji ste isekli na veličinu kalupa i malo zgužvali da ga omekšate. Preko stavite pirinač, tako da pokrije dno u debelom sloju. Ovo je jako važan korak jer će pirinač sprečiti da se kora podigne tokom pečenja. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni. Zatim uklonite papir sa pirinčem i nastavite pečenje još 15 minuta.

3

Zatim, dok se korica hladi, pripremite frangipan fil: Dobro sjedinite puter i šećer, da postane kremasto. Zatim, dodajte jedno po jedno jaje sve vreme mešajući. Dodajte cimet, aromu vanile, burbon aromatizovani šećer i koricu pomorandže, sjedinite i dodajte brašno i pistaće. Dobro izmešajte žicom pa rasporedite na prohlađenu koricu tarta.

4

Preko naređajte šljive koje ste prethodno oprali i isekli na četvrtine. Pecite 45 minuta. Ohladite pre sečenja.