Flag

Slatki uskršnji venčići

8 Porcija/e
Srednje teško
45
Divno gnezdo za ušuškavanje ofarbanih jaja i doček ukućana na uskršnjem doručku.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
170 mlmleka (toplog)
60 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
60 gputera/maslaca sobne temperature
2 komadajaja
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
450 gmekog brašna T400
1 kašičicasitno rendane korice limuna
Glazura
150 gšećera u prahu
otprilike 2 - 3 kašika/emleka zavisno od gustine koju želite
Za premazivanje
1 komadžumance
1 kašikamleka
Dodatno
Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
listići badema
šećer
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
1

Pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. Dodajte preostale sastojke i zamesite meko testo koje se ne lepi za podlogu uz dodavanje brašna po potrebi. Formirajte kuglu i stavite u čistu posudu. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temepraturi 2 sata.

2

Nakon toga, rernu uključite na 180 stepeni, a pleh (ili dva) obložite papirom za pečenje. Testo premesite pa podelite 8 jednakih delova. Svaki deo podelite na još dva. Rolajte svaki deo testa pa dva spajate tako što ćete ih izuvijati. Spojite ih na krajevima da dobijete venčić i postavite na pleh sa papirom za pečenje.

3

Premažite žumancetom koje ste razmutili sa kašikom mleka. Po želji pospite listićima badema i šećerom. Pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni. Za to vreme pripremite glazuru tako što ćete u šećer u prahu postepeno dodavati mleko, dok ne dobijete gustinu koja vam odgovara. Vruće venčiće prelijte glazurom, pa pospite šarenim mrvicama. U sredinu stavite ofarbano skuvano jaje.