Flag

Oranž Tart

8 Porcija/e
Srednje teško
90
Ukusna i osvežavajuća poslastica sa pomorandžom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Keks Sable Breton
3 komadažumanca
150 gšećera
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
150 gputera/maslaca
200 gbrašna
70 gbademovog brašna
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
kora ½ narandže
1 prstohvatsoli
Pomorandža curd
270 mlsoka od pomorandže
180 gšećera
225 gjaja
225 gputera/maslaca
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
1 prstohvatsoli
Meringa i puslica
200 gbelanaca
400 gšećera
60 mlvode
Bela čokolada mousse
130 mlslatke pavlake
5 gDr. Oetker Želatin beli mleveni
30 gputera/maslaca
150 gbele čokolade
200 mlslatke pavlake za šlag
Dekoracija
30 ghrskavih perli od jagoda
70 gmalina svežih
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1

Keks Sable Breton

U mikser ubaciti puter sobne temperature i sve ostale sastojke, pa umesiti testo. Dobijeno testo zaviti u samoljepljivu foliju i staviti na hlađenje. Kad se ohladi, razvući ga na papiru za pečenje (debljina otprilike 5 mm) i peći na 150-160°C dok ne dobije zlatnu boju (15 do 20 minuta). Odmah nakon vađenja iz rerne, dok je još vruće, ringom vaditi kolutove.

2

Pomorandža curd

Umutiti penasto jaja i šećer, pa u to dodati sok od pomorandže i staviti na vatru da se kuva dok se malo ne zgusne (80 C). Skinuti sa vatre, pa staviti puter i natopljen želatin malo po malo da se istopi uz mešanje. Staviti na hlađenje. Bitno je da se puter postepeno dodaje, kako bi curd ostao kremast.

3

Meringa i puslica

Belanca i polovinu šećera mutiti u čvrst krem, a od vode i druge polovine šećera skuvati sirup. Dobijeni sirup sipati preko belanaca dok se mute, pa mutiti sve dok se ne ohladi. Polovinu mase ubaciti u dresir kesu i sa okruglim nastavkom špricati puslice po papiru za pečenje, pa staviti da se suše na 100 C dok ne postanu hrskave. Ostatak meringe sačuvati za serviranje.

4

Bela čokolada mousse

Slatku pavlaku i puter staviti da provri, pa preliti preko ostalih sastojaka i dodati natopljen želatin u malo vode, pa sve sjediniti i ostaviti da se hladi pokriveno kontaktnom folijom. Kada je smesa ohlađena (na sobnu temperaturu) umutiti slatku pavlaku u mekan šlag i polako je spojiti sa osnovom od bele čokolade, pa sve to homogenizovati.


Serviranje

Na tanjir za serviranje staviti meringu, pa je pritisnuti šneziderom da se razvuče i zapaliti brenerom da dobije karamel boju. Na to stavljati keks, mousse, curd pomorandža, puslice i dekorisati po želji.