Flag

Kapri kolač

20 Porcija/e
Srednje teško
60
Kapri kolač koji možete pripremiti sa svežim ili smrznutim jagodama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kora
1jaje
60 mlulja
120 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
120 gšećera
125 gbrašna
0,5 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
0,5 kašičicesode bikarbone
40 gDr. Oetker Kakao
120 mlvode vrele
maloulja za premazivanje pleha
malomlevenih badema za posipanje pleha
Sirup
150 gšećera
150 mlvode
Fil od jaja
400 mlmleka
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
3jaja
100 gšećera
40 gDr. Oetker Gustin
150 gbele čokolade
125 gputera/maslaca omekšalog
Fil od jagoda
400 gjagoda
100 gšećera
30 gDr. Oetker Gustin
malovode po potrebi
Čokoladni ganaš
200 gmlečne čokolade
100 gslatke pavlake zagrejane
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiji pomešajte jaje, mleko, ulje, šećer, burbon vanilin šećer. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa dobro izmešajte sve zajedno. U odvojenoj posudi izmerite kakao prah pa preko prelijte vrelu vodu i dobro izmešajte. Ostavite da stoji neki minut pa dodajte prethodno pripremljenom testu i dobro izmešajte. Posudu za pečenje 30 x 20 cm premažite uljem ili puterom, pa pospite mlevenim bademima ili brašnom. Ulijte testo, poravnajte i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni. Dok se kora peče, pripremite sirup. Šećer i vodu pomešajte u šerpici i kuvajte da provri i da se šećer rastopi. Sklonite sa vatre pa prelijte preko vruće kore koju ste prethodno izbuškali viljuškom na nekoliko mesta. Ohladite na sobnoj temperaturi.

2

Pripremite fil od jagoda tako što ćete odmrznute ili sveže jagode staviti u šerpu i pomešati sa šećerom i gustinom. Ukoliko koristite sveže jagode, dodajte 50 ml vode. Stavite na ringlu i kuvajte na srednjoj jačini uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne. Sklonite sa vatre, preručite u čistu posudu i pokrijte prozirnom folijom kako se na površini ne bi stvorila korica.

3

Fil od jaja pripremite tako što ćete mleko i burbon vanilin šećer sipati u šerpicu i zagrejati do ključanja. U odvojenoj posudi pomešajte jaja, šećer, aromu vanile i šećer. Dodajte smesu u vrelo mleko i kuvajte uz stalno mešanje nekoliko minuta, dok se fil ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte belu čokoladu pa dobro izmešajte. Preručite u čistu posudu i pokrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica. Ohladite na sobnoj temperaturi. Kada je fil ohlađen, umutite ga sa puterom sobne temperature.

4

Preko ohlađene kore rasporedite ohlađeni fil od jaja, pa preko rasporedite fil od jagoda. Poravnajte površinu i stavite u frižider da se delimično stegne. U međuvremenu pripremite čokoladni ganaš tako što ćete zagrejanu mlečnu slatku pavlaku sipati preko mlečne čokolade i izmešati. Prelijte preko ohlađenog kolača i ostavite u frižider na nekoliko sati pre sečenja (najbolje preko noći).