Flag

Čokoladna mus torta

12 komada
Srednje teško
45
Možete li da odolite torti sa brownies korama i tri vrste čokolade?
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Korice
1 pakovanjeDr. Oetker Brownies
3 komadajaja
100 mlulja
50 mlvode
I fil, tamna čokolada
1,5 kašičiceDr. Oetker Želatin beli mleveni + 2 kašike hladne vode
200 mlslatke pavlake (zagrejane)
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
1 kašičicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
200 gcrne čokolade
II fil, mlečna čokolada
1,5 kašičiceDr. Oetker Želatin beli mleveni + 2 kašike hladne vode
200 mlslatke pavlake (zagrejane)
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
1 kašičicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
200 gmlečne čokolade
III fil, bela čokolada
1,5 kašičiceDr. Oetker Želatin beli mleveni + 2 kašike hladne vode
200 mlslatke pavlake (zagrejane)
1 kašikaDr. Oetker Arome vanila
1 kašičicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
280 gbele čokolade
Dodatno
300 mlslatke pavlake (hladne)
Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Brownies
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni + 2 kašike hladne vode
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni + 2 kašike hladne vode
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni + 2 kašike hladne vode
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Rernu uključite na 180 stepeni. Pleh za pečenje 30x40 obložite papirom za pečenje. Smešu za Brownies izručite u činiju, dodajte jaja, ulje i vodu pa dobro izmešajte žicom. Ravnomerno rasporedite po plehu pa pecite 20-ak minuta i ohladite. Nakon hlađenja okruglim kalupom za toru prečnika 22-26 cm (zavisno od toga koliku tortu želite da napravite) isecite dve kore i ostavite ih sa strane.

2

U međuvremenu pripremite filove. Za prvi fil pomešajte želatin sa hladnom vodom i ostavite nekoliko minuta da nabubri. U šerpicu sipajte 200 ml slatke pavlake i pustite da provri. Sklonite sa vatre pa dodajte aromu vanile i nabubreli želatin. Dobro izmešajte. Čokoladnu sitno naseckajte pa dodajte burbon vanila aromatizovani šećer i prelijte vrućom slatkom pavlakom. Dobro izmešajte i ohladite u frižideru. Ponovite isti proces i sa druga dva fila.

3

Kada su filovi ohlađeni u odvojenoj posudi umutite hladnu slatku pavlaku. Podelite je na tri jednaka dela i po jednu trećinu dodajte u sva tri fila. Izmešajte špatulom sva tri fila posebno, da dobijete fine kremaste filove. U kalup za tortu koji ste stavili na tanjir za serviranje, stavite jednu koru. Zatim, ziručite prvi fil od tamne čokolade. Pospite kakao prahom, pa pokrijte drugim filom od mlečne čokolade. Pospite kakao prahom pa pokrijte trećim filom od bele čokolade. Pokrijte drugom korom, blago pritisnite i stavite u frižider na hlađenje, na nekoliko sati.

4

Tortu dekorišite prema vašem ukusu. Secite oštrim nožem koji ćete nakon svakog zasecanja oprati pod mlazom vruće vode, da bi vam parčići i presek bili uredni i lepi.