Flag

Brownies torta sa višnjama

12 Porcija/e
Srednje teško
45
Čokoladna torta sa višnjama kojoj niko nije odoleo.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
1 pakovanjeDr. Oetker Brownies
50 mlvode
100 mlulja
3 komadajaja
Fil
1 kesicaDr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
250 mlmleka
50 gputera/maslaca
Domaći liker
2 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
2 kašika/esmeđeg šećera
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
15 komadavišanja zamrznutih
Picture - Dr. Oetker Brownies
Picture - Dr. Oetker Fila za tortu sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Brownies smešu za kolače pomešajte sa 50 ml vode, 3 jajeta i 100 ml ulja, a zatim sipajte u kalup ø18 cm, koji ste prethodno namazali puterom i pecite oko 60 min na 160°C.

2

Dok se testo peče napravite domaći liker: zamrznute višnje pospite smeđim šećerom I Burbon vanilinim šećerom. Kad šećer krene da se topi, dodajte 2 bočice arome ruma i kuvajte oko 5 -10 minuta, tako da se višnje ne raspadnu, a da se sav šećer istopi. Liker treba dobro da se ohladi pre nego što se doda u fil.

3

Fil za tortu sa ukusom čokolade mutite sa 250 ml mleka oko 3 minuta, a zatim dodajte dobro umućeni puter i liker (kašiku po kašiku), s time da jednu kašiku ostavite sa strane.

4

Kada se testo ohladilo izvadite ga iz kalupa, pa uz pomoć drugog kalupa izdubite krug po sredini kolača, izvadite polovinu testa, a jedan deo ostavite kao "kapicu".

5

Unutrašnjost testa prelijte kašikom likera koju ste ostavili sa strane, kako bi ga testo upilo i zatim sve dobro napunite filom.  Drugi deo fila stavite u kesu, jer će vam trebati za dekoraciju.

6

Tortu prekrijte "kapicom", pa uz pomoć šprica pravite oblike, jedan do drugoga i tako sve u krug. Preko fila dodajte višnje koje ste kuvali u likeru i nekoliko listića nane. Ostavite u frižideru što duže da odstoji, idealno preko cele noći.