Flag

Čokoladni zalogaji

1 kolač
Jednostavno
40
Slatki zalogaji za sve ljubitelje čokolade.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Dobro upakovan i čuvan na hladnom mestu, kolač može da stoji nekoliko dana.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
alu-folija
malo masnoće
Mućeno testo
250 gmargarina ili maslaca
250 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 bočica/eDr. Oetker Arome ruma
1 prstohvatsoli
6 komadajaja
100 gpšeničnog brašna
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
250 grendane čokolade
250 goljuštenog, mlevenog badema
Glazura
150 gčokolade za kuvanje
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i sa otvorene strane stavite višestruko savijenu alu-foliju. Izrendajte čokoladu.

2

Mućeno testo

Mekani maslac ili margarin penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, so i aromu ruma, neprestano muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u umućenu smesu iz dva puta, muteći srednjom brzinom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i mlevene bademe. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Glazura

Usitnite čokoladu, stavite je u malu šerpu i otopite na pari na tihoj vatri. Ohlađeni kolač premažite glazurom i ukrasite pomoću viljuške. Ostavite glazuru da se stegne. Isecite na male štanglice ili kockice.

  • Dobro upakovan i čuvan na hladnom mestu, kolač može da stoji nekoliko dana.